Blog > Komentarze do wpisu

DIP CZOSNKOWO-PIETRUSZKOWY

 

 

składniki:

  • 3 ząbki czosnku
  • garść rozdrobnionej natki pietruszki
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • sok z cytryny
  • sól. pieprz

Czosnek zmiażdżyć, połączyć z natką i jogurtem, rozetrzeć na jednolitą masę. Dodać sól, pieprz, sok z cytryny. Dip musi być ostry, zdecydowany w smaku.

 


wtorek, 25 maja 2010, halutek123

Polecane wpisy

  • DRESSING BAZYLIOWY

    4 suszone pomidory 2 ząbki czosnku garść świeżej bazylii 1/4 szkl.oliwy 1łyżka octu balsamicznego 1 łyżka miodu sól, świeżo zmielony pieprz Wszystkie składniki

  • Sos jogurtowo-chrzanowy

    3/4 szklanki jogurtu naturalnego (o niskiej zawartości tłuszczu) 3 małe korniszony 1 łyżka stołowa świeżo startego chrzanu (można zastąpić chrzanem ze słoik

  • DRESSING MIODOWY

    80ml oliwy z oliwek 40ml wody 1 łyżka miodu 2 łyżki musztardy francuskiej 3 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz Wszystkie składniki sosu umieścić w słoiczku,zakrę

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010