Blog > Komentarze do wpisu

GRILLOWANY ŁOSOŚ MIODOWO-SEZAMOWY

porcja dla 4 osób :

  • 0,5 kg świeżego łososia
  • marynata: 3 łyżki sosu sojowego, łyżki miodu, 3 łyżki oleju sezamowego
  • papryka czerwona świeża
  • ogórek zielony
  • marchew świeża
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • garść ulubionej sałaty
  • cebula dymka

Łososia zamarynować w miodzie z dodatkiem sosu sojowego i oleju, na min. 15 minut.W tym czasie pokroić warzywa, ułożyć je dekoracyjnie na płaskim, dużym talerzu. Następnie wyjąć łososia z marynaty, włożyć do rozgrzanego na max temperaturę piekarnika, na 10 minut.Pozostałą marynatę podgrzać , aż do zgęstnienia, polać nią łososia, posypać go sezamem i jeszcze zapiekać pod grillem, w temp 200 stopni, przez 5 minut. Nie przedłużać czasu pieczenia! Podawać na rozdrobnionych chrupkich warzywach z ulubionym dipem jogurtowym (patrz dipy dressingi). Smacznego !


 

poniedziałek, 17 maja 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: , *.volia.net
2010/05/23 23:25:45
Zrobiłam dzisiaj na obiadek i cała rodzinka była zachwycona !
Pozdrawiam ! :-)
-
2010/05/24 01:37:09
cieszę się, pozdrawiam :)


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010