Blog > Komentarze do wpisu

IGUSIOWE POMIDORY Z MOZZARELLĄ

 

 

Te cudnie podane pomidorki z mozzarellą przygotowała moja córka Igusia. Nie tylko bosko wyglądały, smakowały równie nieziemsko. Iga tym prostym daniem zachwyciła nie tylko mnie, ale i naszych gości. Mam powód do zadowolenia, prawda :-)

  • 3 duże pomidory
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 1 opakowanie mini mozzarelli
  • 2 duże kulki mozzarelli
  • świeża bazylia
  • świeżo mielony pieprz, sól
  • oliwa, pasta balsamiczna
  • 8 wykałaczek

Pokrojone w plastry, duże pomidory oraz dużą mozzarellę,bazylię, sól, pieprz  układamy warstwami (pomidor, listek bazylii, sól, pieprz, mozzarella, pomidor, mozzarella, listek bazylii...

4 pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Układamy na talerzu przekrojeniem do dołu. Na wykałaczkę nabijamy małą kulkę mozzarelli, listek bazylii, nieprzekrojonego pomidorka koktajlowego. Tak nabitą wykałaczkę nabijamy na ustawioną , na talerzu połowę pomidorka. Podobnie postępujemy z pozostałymi, układając na talerzu fantazyjną kompozycję. Całość skrapiamy oliwą, pastą balsamiczaną, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego !

 

 


poniedziałek, 17 maja 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010