Blog > Komentarze do wpisu

KREWETKOWE SZASZŁYKI w diecie dr Dukana

składniki:

  • 1 kg krewetek tygrysich
  • 1 / 2 szklanki wytrawnego wina białego
  • sok z 1 cytryny
  • sól, pieprz
  • 1 Łyżka maki kukurydzianej
  • 5 ząbków czosnku

Wino mieszamy z maką kukurydziną i zmiażdżonym czosnkiem.  Marynatą zalewamy oczyszczone, pozbawione pancerzy i przewodów pokarmowych, krewetki. Odstawiamy na okolo 1 / 2 godziny. Następnie nabijamy krewetki na szszłykowe szpadki. Smażymy na rozgrzanej patelni , po 2 minuty z każdej strony.  Podlewamy 3 łyżkami wina, wyłączamy płytę grzejną, nie zdejmując patelni z gorącego pola jeszcze przez 2 minuty. Podajemy z dipem czosnkowo-pietruszkowym, na bazie jogurtu naturalnego (dipy patrz). Przed podaniem oprószyć solą i pieprzem. Smacznego!

 


 

 

wtorek, 25 maja 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010