Blog > Komentarze do wpisu

PUDDING YORKSHIRE

Przepis ten pochodzi z blogu Nigelli Lawson. Pudding to świetny dodatek do dań głównych. Na talerzu, obok mięs i sosu, wygląda bardzo wykwintnie, tworząc z nimi niepowtarzalne kompozycje smakowe.

  • 375 ml mleka
  • 4 jajka
  • 1/2 łyżki soli
  • 1,5 szklanki mąki
  • świeżo zmielony pieprz
  • olej do foremek

    Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 230 stopni C. Mleko, jajka, sól i pieprz ubijamy,delikatnie łączymy z przesianą mąką, następnie odstawiamy na 15 minut. Do silikonowych foremek mufinkowych wlewamy po łyżeczce oleju. Foremki wstawiamy do piekarnika, na 10 minut. Następnie do połowy wypełniamy przygotowaną masą i pieczemy ok 20 minut. Puddingi powinny być wyrośnięte i rumiane.



 

niedziela, 16 maja 2010, halutek123

Polecane wpisy

  • BUŁECZKI ŚNIADANIOWE

    Bardzo lubię, gdy w weekendowe poranki budzi moją rdzinkę cudny zapach piekących się bułeczek...wszyscy są zadowoleni, bo jest weekend, bo można dłużej pospać,

  • GRZANKI Z POMIDORAMI

    Szybkie, smaczne śniadanie czy podwieczorek...pomidory o tej porze roku nareszcie zaczynają smakować pomidorowo...w połączeniu z czosnkiem i parmezanem stanowią

  • PIKANTNE TARTALETKI

    składniki : 0,5 kg ciasta francuskiego (użyłam mrożonego, gotowego) sos pomidorowy do pizzy (patrz pizza) 300g mozzarelli lub innego żółtego sera 100 g tartego

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010