Blog > Komentarze do wpisu

Panna Cotta

Panna Cotta to deser pchodzący z Włoch, z Regionu Emilia-Romania. Tą rozpływającą się w ustach pyszność podajemy z dodatkiem świeżych owoców, sosów owocowych, sosu karmelowego.

składniki:

  • 0,5 l śmietany kremowej
  • 2 laski wanilii
  • 50 g cukru
  • 300 g malin (użyłam mrożonych)
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • listki świeżej mięty

Żelatynę rozmieszać w 1 / 4 l gorącej do wody. Śmietanę, cukier, miąż i laskę wanilii włożyć do garnka, zagotować, mieszając. Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę, dobrze wymieszać, rozlać do foremek. Wstawić do lodówki, na około 1 godzinę. Maliny zmiksować, uzyskując sos. Przed podaniem polewać sosem malinowym, dekorować świeżą mięta. Smacznego!



 

wtorek, 25 maja 2010, halutek123
Tagi: słodkości

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/05/26 20:13:43
Wygląda pysznie, muszę zrobić kiedyś taki pyszny deser :)


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010