Blog > Komentarze do wpisu

SPAGHETTI FRUTTI DI MARE

składniki:

  • makaron spaghetti
  • 200g szynki parmeńskiej (można zastąpić bekonem)
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 szklanka białego wytrawnego wina
  • 1 kg muli
  • garść natki pietruszki
  • ostra papryka, oliwa z oliwek
  • 100 g masła

Szynkę poszarpać, podsmażyć z czosnkiem. Następnie zalać winem, dodać wyszorowane i przebrane mule (wszystkie otwarte wyrzucamy !).  Gotujemy, aż małże się otworzą, a wino odparuje. Do garnka dodajemy ugotowany al dente makaron, całość oprószamy papryką i natką pietruszki, posypujemy wiórkami masła. Smacznego !

sobota, 22 maja 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010