Blog > Komentarze do wpisu

SZNYCEL DROBIOWY Z JAJKIEM

masa mięsna:

  • 500g drobiowego mięsa
  • jajko
  • 3 łyżki otrąb owsianych
  • sól, pieprz
  • plastry sera (z obniżoną zawartością tłuszczu)

Mięso zmielić, dodać żółtko, otręby i przyprawy, połączyć składniki. Następnie delikatnie zmieszać z pianą z białka. Formować podłużne, spłaszczone kotlety, grubości 1 cm. Układać na rozgrzanej patelni teflonowej. Smażyć ok. 2 minut z każdej strony. Przed podaniem obłożyć plastrem odtłuszczonego sera i sadzonym jajkiem. Uwielbiam w zestawieniu z słatką wiosenną (patrz sałatki). Smacznego !


 

środa, 19 maja 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010