Blog > Komentarze do wpisu

Sos jogurtowo-chrzanowy

 

  • 3/4 szklanki jogurtu naturalnego (o niskiej zawartości tłuszczu) 
  • 3 małe korniszony 
  • 1 łyżka stołowa świeżo startego chrzanu (można zastąpić chrzanem ze słoika)  
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej 
  • sól, pieprz

 Korniszony kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do jogurtu, następnie wszystko łączymy z chrzanem i musztardą, doprawiamy solą i pieprzem. Sos powinien mieć wyrażnie chrzanowy posmak.     

 

 


poniedziałek, 17 maja 2010, halutek123

Polecane wpisy

  • DIP CZOSNKOWO-PIETRUSZKOWY

    składniki: 3 ząbki czosnku garść rozdrobnionej natki pietruszki 1/2 szklanki jogurtu naturalnego sok z cytryny sól. pieprz Czosnek zmiażdżyć, połączyć z natką i

  • DRESSING BAZYLIOWY

    4 suszone pomidory 2 ząbki czosnku garść świeżej bazylii 1/4 szkl.oliwy 1łyżka octu balsamicznego 1 łyżka miodu sól, świeżo zmielony pieprz Wszystkie składniki

  • DRESSING MIODOWY

    80ml oliwy z oliwek 40ml wody 1 łyżka miodu 2 łyżki musztardy francuskiej 3 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz Wszystkie składniki sosu umieścić w słoiczku,zakrę

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010