Blog > Komentarze do wpisu

UDKA W MUSZTARDZIE I MIODZIE

porcja dla 2 osób :

  • 4 podudzia z kurczaka
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki miodu
  • ostra papryka, pieprz

Sos sojowy połączyć z miodem i musztardą. Tak przygotowaną marynatą polewamy udka, dbając o to, żeby marynata dostała się również pod skórę. Pozostawiamy na około godzinę. Nastąpnie układamy udka na ruszcie piekarnika i pieczemy w 200 stopniach ok 30 minut. Uwaga , ze względu na miód udka łatwo się przypalają, bądzcie czujni :). Podajemy z ryżem na sypko, warzywami z wody, ulubioną surówką. Smacznego !

 


środa, 19 maja 2010, halutek123
Tagi: mięsa

Polecane wpisy

  • POLĘDWICA Z PRAWDZIWKAMI I SZYNKĄ SERRANO

    Leśne grzyby z aromatyczną, rozpływającą się w ustach polędwicą to zestaw doskonały. Podana obok gnocchi i colesława...to wg mnie idealne połączenie ;) Przepis

  • STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ

    Delikatna wołowa polędwica, średnio wysmażona, z dodatkiem pieczarek i brokułów to prawdziwa uczta. Podana z ziołowym masłem smakuje doskonale, polecam ;) skład

  • TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ

    Pyszny, pożywny, dietetyczny...po wakacjach i wielkiej rozpuście staram się sięgać po potrawy, które w zasadzie można jeść bezkarnie. Polędwica wołowa, to dla m

  • Polędwiczki w mleku kokosowym ze szpinakiem

    POLEDWICZKI W MLEKU KOKOSOWYM ZE SZPINAKIEM: polędwiczka wieprzowa około 800g 450 g mrożonego szpinaku puszka mleka kokosowego sól, czosnek przyprawa (garam mas

  • Medaliony z indyka w warzywach

    MEDALIONY Z INDYKA W POTRAWCE WARZYWNEJ Z NUTĄ CURRY: około 500g medalionów z indyka ( piersi z indyka) 2 łyżki mąki plus przyprawa curry warzywa: marchew, piet

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010