Blog > Komentarze do wpisu

UDKA W MUSZTARDZIE I MIODZIE

porcja dla 2 osób :

  • 4 podudzia z kurczaka
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki miodu
  • ostra papryka, pieprz

Sos sojowy połączyć z miodem i musztardą. Tak przygotowaną marynatą polewamy udka, dbając o to, żeby marynata dostała się również pod skórę. Pozostawiamy na około godzinę. Nastąpnie układamy udka na ruszcie piekarnika i pieczemy w 200 stopniach ok 30 minut. Uwaga , ze względu na miód udka łatwo się przypalają, bądzcie czujni :). Podajemy z ryżem na sypko, warzywami z wody, ulubioną surówką. Smacznego !

 


środa, 19 maja 2010, halutek123
Tagi: mięsa

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010