Blog > Komentarze do wpisu

ZUPA FRUTTI DI MARE

  • 200 g muli
  • 100 g muli w muszlach
  • 200 g łososia
  • 100 g surimi krabowego
  • 1 jajko
  • 2,5 l bulionu
  • sos sojowy
  • papryczki PIRI PIRI(opcjonalnie)
  • trawa cytrynowa
  • garść szczypiorku

Bulion wraz z trawą cytrynową doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy siłę grzania do min. i tak gotujemy 10 min. Następnie dodajemy pokrojone w cieniutkie paseczki paluszki krabowe i cząstki  łososia, mule , papryczki. Ponownie doprowadzamy do wrzenia, następnie gotujemy jeszcze 5 minut. Zdejmujemy z ognia.  Doprawiamy do smaku sosem sojowym, mieszając wlewamy rozbełtane jajo, przed podaniem obficie posypujemy szczypiorkiem. Smacznego !


niedziela, 16 maja 2010, halutek123

Polecane wpisy

  • ZUPA Z DYNI

    Kremowa zupa z dyni z dodatkiem kokosowego mleka i soku z pomarańczy...nie tylko dobrze brzmi, ale i doskonale smakuje. Zachęca piękną barwą, nieziemskim aromat

  • DORADA W POMIDORACH

    Przyznam szczerze, że pierwszy raz przygotowywałam i jadłam doradę...choć ryby i wszelkie morskie stwory bardzo często goszczą w mojej kuchni :). Rodzinka była

  • ZUPA SZCZAWIOWA

    Pyszna, lekko kwaśna zupa szawiowa w połączeniu z okraszonymi, wędzonym boczkiem, ziemniakami lub jajkiem to doskonała propozycja na letni obiad. składniki : 2

  • Kwaśnica góralska

    Zupa mocno kwaśna, z dużą ilością wędzonego mięsa i warzyw. Sycąca i rozgrzewająca, polecam na zimowe chłody. Przepis znalazłam TUTAJ Składniki : 50 d

  • Drób wymyślnie lub prosto

    Ze starych czasopism i książek kucharskich można się wiele nauczyć. Fakt, że dawniej czas biegł innym rytmem, że gotujące w nich panie miały w kuchni pomoc służ

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010