Blog > Komentarze do wpisu

ZUPA FRUTTI DI MARE w diecie Dr Dukana

  • 200 g muli
  • 100 g muli w muszlach
  • 200 g łososia
  • 100 g surimi krabowego
  • 1 jajko
  • 2,5 l bulionu
  • sos sojowy
  • papryczki PIRI PIRI(opcjonalnie)
  • trawa cytrynowa
  • garść szczypiorku

Bulion wraz z trawą cytrynową doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy siłę grzania do min. i tak gotujemy 10 min. Następnie dodajemy pokrojone w cieniutkie paseczki paluszki krabowe i cząstki  łososia, mule , papryczki. Ponownie doprowadzamy do wrzenia, następnie gotujemy jeszcze 5 minut. Zdejmujemy z ognia.  Doprawiamy do smaku sosem sojowym, mieszając wlewamy rozbełtane jajo, przed podaniem obficie posypujemy szczypiorkiem. Smacznego !

 


 

poniedziałek, 24 maja 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010