Blog > Komentarze do wpisu

KOTLET Z INDYKA W MUSZTARDZIE

porcja dla 1 osoby:

  • 1 kotlet z piersi indyka
  • 100ml bulionu
  • 50ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • sól, pieprz

Oprószonego solą i pieprzem kotleta kładziemy na rozgrzany teflon. Smażymy z dwóch stron, na rumiano, odkładamy na gorący talerz.Na tą samą patelnię wlewamy bulion, dodajemy musztardę i czosnek. Doprowadzamy do wrzenia,po 5 min zdejmujemy z ognia. Energicznie mieszając wlewamy jogurt. Sosem polewamy mięso.Smacznego !


 

poniedziałek, 24 maja 2010, halutek123
Tagi: mięsa

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010