Blog > Komentarze do wpisu

KOTLET Z INDYKA W MUSZTARDZIE

porcja dla 1 osoby:

  • 1 kotlet z piersi indyka
  • 100ml bulionu
  • 50ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • sól, pieprz

Oprószonego solą i pieprzem kotleta kładziemy na rozgrzany teflon. Smażymy z dwóch stron, na rumiano, odkładamy na gorący talerz.Na tą samą patelnię wlewamy bulion, dodajemy musztardę i czosnek. Doprowadzamy do wrzenia,po 5 min zdejmujemy z ognia. Energicznie mieszając wlewamy jogurt. Sosem polewamy mięso.Smacznego !


 

poniedziałek, 24 maja 2010, halutek123
Tagi: mięsa

Polecane wpisy

  • POLĘDWICA Z PRAWDZIWKAMI I SZYNKĄ SERRANO

    Leśne grzyby z aromatyczną, rozpływającą się w ustach polędwicą to zestaw doskonały. Podana obok gnocchi i colesława...to wg mnie idealne połączenie ;) Przepis

  • STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ

    Delikatna wołowa polędwica, średnio wysmażona, z dodatkiem pieczarek i brokułów to prawdziwa uczta. Podana z ziołowym masłem smakuje doskonale, polecam ;) skład

  • TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ

    Pyszny, pożywny, dietetyczny...po wakacjach i wielkiej rozpuście staram się sięgać po potrawy, które w zasadzie można jeść bezkarnie. Polędwica wołowa, to dla m

  • Polędwiczki w mleku kokosowym ze szpinakiem

    POLEDWICZKI W MLEKU KOKOSOWYM ZE SZPINAKIEM: polędwiczka wieprzowa około 800g 450 g mrożonego szpinaku puszka mleka kokosowego sól, czosnek przyprawa (garam mas

  • Medaliony z indyka w warzywach

    MEDALIONY Z INDYKA W POTRAWCE WARZYWNEJ Z NUTĄ CURRY: około 500g medalionów z indyka ( piersi z indyka) 2 łyżki mąki plus przyprawa curry warzywa: marchew, piet

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010