Blog > Komentarze do wpisu

KREWETKOWE SZASZŁYKI

składniki :

  • 1 kg krewetek tygrysich
  • 1/2 szklanki koniaku
  • sok z 1 cytryny
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 5 ząbków czosnku

Koniak mieszamy z mąką ziemniaczaną i zmiażdżonym czosnkiem. Marynatą zalewamy oczyszczone, pozbawione pancerzy i przewodów pokarmowych, krewetki. Odstawiamy na około 1/2 godziny. Następnie nabijamy krewetki na szszłykowe szpadki, smażymy na rozgrzanej patelni, po 2 minuty z każdej strony. Po czym podlewamy 3 łyżkami koniaku, wyłączamy płytę grzejną, nie zdejmując  patelni z gorącego pola, jeszcze przez 2 minuty. Podajemy z czosnkowo-pietruszkowym dipie, na bazie jogurtu naturalnego ( patrz dipy ). Przed podaniem oproszyć solą i pieprzem. Smacznego !

 

 


 

 

wtorek, 25 maja 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010