Blog > Komentarze do wpisu

POLĘDWICA WOŁOWA Z GRZYBAMI I SZYNKĄ w diecie Dr Dukana

składniki:

  • 1 kg polędwicy wołowej
  • 200 g pieczarek
  • 200 g cieniutkich plastrów szynki hiszpańskiej
  • dip czosnkowo- pietruszkowy
  • sól, pieprz
  • marynata (1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki octu balsamicznego)

Składniki marynaty połączyć w malakserze na jednolitą masę.Polędwicę pokroić w plastry , około 1,5 cm, zalać marynatą, odstawić na kilka godzin. Szynkę kroimy w cienkie paski, pieczarki w ćwiartki. Podsmażyć na patelni, odstawić. Polędwicę wyjąć z marynaty, pouciskać dłonią, wrzucić na bardzo rozgrzaną patelnię, smażyć po 3 minuty z każdej strony (jeśli wolicie bardziej wysmażone mięso, obsmażamy po 5 minut ). Wyłączamy płytę grzejną, nie zestawiając jej z pola grzewczego dodajemy podsmażoną z pieczarkami szynkę, przykrywamy na 5 minut. Polędwicę podajemy ułożoną na grzybach i szynce, na każdym kawałku mięsa kładziemy kleks dipa czosnkowo-pietruszkowego, oprószamy solą i pieprzem. Smacznego !

 


 

środa, 26 maja 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010