Blog > Komentarze do wpisu

SERNIK NA ZIMNO

składniki :

  • 700g serka homogenizowanego naturalnego
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 300g cukru
  • 300g jeżyn (użyłam mrożonych)
  • galaretka owocowa
  • 7 łyżek żelatyny

Żelatynę rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody, schładzamy. Serek homogenizowany rozcieramy z cukrem na gładką masę. Śmietanę ubijamy, łączymy z masą serową. Do całości dodajemy schłodzoną do temperatury pokojowej żelatynę, energicznie mieszając. Przelewamy do tortownicy (26 cm). Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę, wyjmujemy układamy owoce i zalewamy wcześniej rozrobioną w 1/2 l gorącej wody a następnie schłodzoną galaretką. Ponownie odstawiamy do lodówki na przynajmniej 5 godzin. Smacznego !


 

 

czwartek, 27 maja 2010, halutek123
Tagi: słodkości

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010