Blog > Komentarze do wpisu

KURCZAK W SEZAMIE I MIGDAŁACH Z MOZZARELLĄ

składniki na 4 porcje :

  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 200g sera mozzarella
  • płatki migdałów, sezam, bułka tarta
  • 1 jajko, sól, pieprz

Filety rozbijamy na kotlety, grubości około 0,5 cm. Każdy filet dzielimy na 2 kotlety. Na każdym kotlecie układamy słupek mozzarelli, o podstawie 1x1 cm. Kotleta zwijamy w rulonik, z serem wewnątrz. Następnie moczymy w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, obtaczamy w bułce tartej połączonej z migdałami i sezamem. Obsmażamy na rumiano, przykrywamy patelnię, zmniejszamy moc grzania do 1/3 mocy , obsmażamy jeszcze 7 minut. Podajemy z ryżem na sypko, ulubionymi warzywami. Smacznego !

piątek, 28 maja 2010, halutek123
Tagi: mięsa

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010