Blog > Komentarze do wpisu

ZUPA KRZEPKA

składniki:

  • 300 g wołowiny (użyłam polędwicy wołowej)
  • 1 marchewka
  • 1 gałązka selera naciowego
  • 2 cebule
  • 1 papryka czerwona
  • garść natki pietruszki
  • 300 g pieczarek
  • 4 korniszony
  • 2 duże pomidory
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, ostra papryka
Wołowinę pokroić w drobne paski,  jeśli jest potrzeba podlać wodą i dusić do miękkości. Warzywa pokroić w plastry, oprócz ogórka, dusić na rozgrzanej patelni około 10 minut. Następnie dodać do miękkiego mięsa,  dolać wody, gotować wolnym ogniu jeszcze 10 min. Doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką. Wrzucić pokrojonego ogórka, mieszając wlać,  roztrzepane jajo. Zupa powinna być gęsta, mieć zdecydowany, ostry smak. Podawać z kleksem jogurtu naturalnego i natką pietruszki. Smacznego!


sobota, 29 maja 2010, halutek123
Tagi: zupy

Polecane wpisy

  • ZUPA Z DYNI

    Kremowa zupa z dyni z dodatkiem kokosowego mleka i soku z pomarańczy...nie tylko dobrze brzmi, ale i doskonale smakuje. Zachęca piękną barwą, nieziemskim aromat

  • ZUPA SZCZAWIOWA

    Pyszna, lekko kwaśna zupa szawiowa w połączeniu z okraszonymi, wędzonym boczkiem, ziemniakami lub jajkiem to doskonała propozycja na letni obiad. składniki : 2

  • ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM

    Zupa tajska, to propozycja ekspresowego dania obiadowego. Bardzo sycąca,prosta w przygotowaniu...na pewno spodoba się tym, którzy lubią mleko kokosowe i kolędrę

  • Kwaśnica góralska

    Zupa mocno kwaśna, z dużą ilością wędzonego mięsa i warzyw. Sycąca i rozgrzewająca, polecam na zimowe chłody. Przepis znalazłam TUTAJ Składniki : 50 d

  • Drób wymyślnie lub prosto

    Ze starych czasopism i książek kucharskich można się wiele nauczyć. Fakt, że dawniej czas biegł innym rytmem, że gotujące w nich panie miały w kuchni pomoc służ

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010