Blog > Komentarze do wpisu

KREWETKI TYGRYSIE W MAŚLANO-CZOSNKOWYM SOSIE

składniki :

  • 1 kg tygrysich krewetek
  • sok z 1 cytryny
  • 125 ml koniaku
  • 5 ząbków czosnku
  • 100 g masła
  • garść natki pietruszki
  • sól. pieprz
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • świeża bagietka

Obrane z pancerzy, pozbawione przewodów pokarmowych krewetki macerujemy w soku z cytryny, 25 ml koniaku,mące ziemniaczanej, 2 ząbkach zmiażdżonego czosnku, przez około 1/2 godziny. Następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię, obsmażamy po 2 minuty z każdej strony. Podlewamy pozostałym koniakiem, dodajemy masło,pozostały zmiażdżony czosnek, oprószamy solą i pieprzem, posiekaną natką pietruszki. Przykrywamy pozostawiając na gorącej , ale już wyłączonej płycie, na około 5 minut. Podajemy z chrupiącą bagietką, polane maślano-czosnkowym sosem. Smacznego !

 


poniedziałek, 31 maja 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: Irek, *.threembb.co.uk
2010/06/01 14:33:29
Co Ty mi tu Halutka takie obrazki pokazujesz daj mi lepiej jeść bo mnie w żołądku skręca a to wygląda apetycznie.Pozdrowienia z Londynu.


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010