Blog > Komentarze do wpisu

INDYK Z MUSEM JARZYNOWYM

  • filet z indyka (ok.1 kg)
  • 2 szt. marchewka
  • 5 gałązek natki pietruszki
  • 2 gałązki selera naciowego
  • 1 szt. cebula
  • 1 mały por
  • świeże zioła (rozmaryn, oregano,bazylia)
  • sól, świeżo zmielony pieprz
  • 1 kostka rosołowa Knorr

Fileta obsmażyć na gorącym teflonie, przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać solą, świeżo zmielonym pieprzem. Następnie obłożyć pokrojoną marchewką, natką pietruszki, selerem naciowym, cebulą, porem i ziołami. Podlać 200 ml bulionu, przykryć naczynie, wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 120 stopni C, ok.1 godziny. Następnie mięso wyjmujemy na deskę, warzywa rozcieramy blenderem na miazgę. Mięso kroimy na plastry, grubości około 1 cm, na każdą porcję nakładamy łyżkę warzywnego pure. Podajemy z mieszanką sałat z sosem jogurtowo - czosnkowym. Świetnie smakuje podany z sałatką z buraków,  puddingiem Yorkshire, ale to po zakończeniu diety ;)


 

poniedziałek, 24 maja 2010, halutek123
Tagi: mięsa

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010