Blog > Komentarze do wpisu

OTRĘBOWA OWSIANKA

Zupy mleczne, to ulubione smaki mojego dzieciństwa. Kojarzą mi się z rodzicami, braćmi, ukochanym domem...Tak więc z przyjemnością, wracając myślami do wspomnień z dzieciństwa  zajadam co rano porcję otrębowej owsianki :-)

składniki na 1 porcję :

  • 2 łyżki otrąb owsianych
  • 1 łyżka otrąb pszennych
  • 1 szklanka chudego mleka
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 jajko
  • słodzik

Wszystkie składniki połączyć,  podgrzewać, doprowadzając do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Następnie wyłączyć opcję grzania, nie zdejmując owsianki z płyty. Po chwili energicznie mieszając dodajmy rozbełtane jajko, dodajemy słodzik. Smacznego !

poniedziałek, 17 maja 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010