Blog > Komentarze do wpisu

CIASTECZKA RYŻOWE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Moje najmłodsze dziecko, codziennie prosi mnie o coś pysznego do szkoły, nie mogą to być gotowce ze sklepu, najlepiej jakieś ciasteczka w ilości większej niż jedna porcja...ciasteczka ryżowe to jedne z ulubionych słodkich przekąsek mojego syna i jego szkolnych kolegów. Przygotowanie ich zajmuje niewiele czasu, zjadane są w tempie ekspresowym :)

składniki :

  • 200 g kleiku ryżowego
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 100  g masła
  • 1/2 białej czekolady (użyłam z kokosem)

Jajka roztrzepać z cukrm, dodać kleik ryżowy, rozpuszczone masło. Wszystkie składniki połączyć w jednolitą masę. Z ciasta formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Kulki wkładamy do mufinkowych papilotek, spłaszczamy, po środku robimy wgłębienie, w które wkładamy kostkę białej czekolady. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni, do złotego koloru (około 20 minut). Smacznego !

 

poniedziałek, 14 czerwca 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: Ewa Smaczniutkie.pl, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/06/14 09:42:22
Muszę w końcu wypróbować ten przepis, który cały czas grzecznie czeka w kolejce.


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010