Blog > Komentarze do wpisu

KURCZAK W SOLI W DIECIE DR DUKANA

Szybko, smacznie, bez wielkich umiejętności kulinarnych można przygotować kurczaka w soli. Ta technika przyrządzania potraw wydobywa z mięsa najlepsze jego smaczki, bez potrzeby używania dodatkowych przypraw.

składniki :

  • 1,5 kg kurczaka
  • 1 kg soli

Sól bardzo mocno rozgrzać w naczyniu, którym będziemy piec kurczaka. Następnie umytego i osuszonego kurczaka pokrywany solą, omijając jego wnętrze. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni, pieczemy około 1,5 godziny. Po wyjęciu z piekarnika usuwamy solną skorupę, przekładamy kurczaka na półmisek, dzielimy i zajadamy. Smacznego !

 


wtorek, 15 czerwca 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: Ewa Smaczniutkie.pl, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/06/15 11:23:28
Muszę przyznać, że boję się pieczenia na soli. Moja ciocia upiekła kiedyś tak rybę. Była nie do zjedzenia-za słona. Nie wiem co zrobiła źle, ale we mnie po tym wydarzeniu pozostała niechęć do tego typu potraw. Twój kurczak prezentuje się świetnie i pewnie tak smakował. Pozdrawiam :)
-
2010/06/15 11:36:44
...coś musiało być nie tak. W kurczaku sól nie przenika do wnętrza, czyli nie powoduje zasolenia...maże nie rozgrzała soli
-
2010/06/15 11:41:35
Wygląda bardzo smakowicie, na pewno wypróbuję w najbliższym czasie.
-
2010/06/15 21:43:49
I już, zjedzony! Bardzo nam smakował :)
-
2010/06/16 07:53:00
bardzo sie ciesze :)


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010