Blog > Komentarze do wpisu

ŁOSOŚ W CZERWONYM CURRY

Pikantna pasta red curry, delikaty łosoś, kokosowe mleko i kolendra tworzą znakomitą kompozycję smakową. Lubię smaki innych kuchni świata, dlatego nie boję się eksperymentów...tym razem można to podciągnąć pod kuchnię tajską. Moim zdaniem wizualnie całkiem nieżle, a smakowo...oceńcie sami, mnie bardzo odpowiada.

składniki (dla 2 osób) :

  • 300 g fileta ze świeżego łososia
  • 50 g czerwonej pasty curry
  • 200 ml mleka kokosowego
  •  100 ml wody
  • świeża bazylia
  • świeża kolendra

Fileta łososia pokroić w paski, grubości 1 centymetra, wrzucić na minutę , na rozgrzaną patelnię, obsmażając z każdej strony. Wyłożyć na talerz. Na patelni podsmażamy, przez około 2 minuty pastę curry. Następnie dodajemy do niej wodę, mleko kokosowe, mieszamy. Do powstałego sosu delikatnie dodajemy łososia, posypujemy listkami bazylii i kolendry. Podajemy z dodatkiem ryżu jaśminowego. Smacznego !

 

piątek, 11 czerwca 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010