Blog > Komentarze do wpisu

SZPINAK Z RUCOLLĄ I TRUSKAWKAMI

Połączenie tych wszystkich składników, to prawdziwa rozkosz dla podniebienia...na jednym talerzu wszystko co lubię najbardziej...;)

składniki(1 porcja) :

  • garść rucolli
  • garść szpinaku
  • garść truskawek
  • łyżka tartego parmezanu
  • 2 łyżki prażonych orzechów
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól

Oliwę rozmieszać z solą i octem balsamicznym. Umyte i osuszone liście szpinaku i rucolli układamy na dużym talerzu. Na nich układany pokrojone truskawki. Całość skrapiamy przygotowanym sosem z oliwy, posypujemy orzechami. Podajemy jako dodatek do mięs lub jako przystawkę z chrupiącą grzanką lub świeżą bagietką. Smacznego !


 

 

środa, 16 czerwca 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
gin86
2010/06/16 09:27:17
Mniam :) Apetycznie.

Tylko w składnikach nie ma truskawek... ;)
-
2010/06/16 09:32:43
dzięki, już poprawiłam :)
-
justmydelicious
2010/06/16 09:37:10
to musi być wyśmienite połączenie z tymi truskawami :)
-
ugotujmy
2010/06/16 09:44:21
zaskakujące to połaczenie
ale zapowiada się rzeczywiście smacznie
szczególnie te truskawki :-)
-
Gość: Ewa Smaczniutkie.pl, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/06/16 09:58:33
Bardzo oryginalne połączenie.


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010