Blog > Komentarze do wpisu

ZIELONA SAŁATKA

Bardzo lubię zdecydowany, orzechowy smak rucolli , dlatego często stanowi dopełnienie moich posiłków.

składniki :

  • garść szpinaku
  • garść rucolli
  • liski świeżej bazylii
  • 4 suszone pomidory
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • tarty parmezan

Umytą rucollę, szpinak i bazylię osuszamy, odrywamy ogonki, liście wkładamy do miski.Dodajemy pokrojone w wąskie prążki pomidory, zmiażdżony czosnek, sól i pieprz. Skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą, mieszamy. Przed podaniem oprószamy tartym parmezanem. Smacznego !

 


poniedziałek, 07 czerwca 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010