Blog > Komentarze do wpisu

ZIELONA SAŁATKA

Bardzo lubię zdecydowany, orzechowy smak rucolli , dlatego często stanowi dopełnienie moich posiłków.

składniki :

  • gar¶ć szpinaku
  • gar¶ć rucolli
  • liski ¶wieżej bazylii
  • 4 suszone pomidory
  • z±bek czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • tarty parmezan

Umyt± rucollę, szpinak i bazylię osuszamy, odrywamy ogonki, li¶cie wkładamy do miski.Dodajemy pokrojone w w±skie pr±żki pomidory, zmiażdżony czosnek, sól i pieprz. Skrapiamy sokiem z cytryny i oliw±, mieszamy. Przed podaniem oprószamy tartym parmezanem. Smacznego !

 


poniedziałek, 07 czerwca 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoj± stronę

Sezon Truskawkowy 2010