Blog > Komentarze do wpisu

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z PIECZARKAMI I GORGONZOLĄ

To tylko jedno z wielu możliwych połączeń gorgonzoli, pieczarek i mięsa...często przygotowuje w ten sposób tylko całe kapelusze pieczarek, albo z wołową polędwicą...za każdym razem smakują wybornie. Bardzo polecam.

składniki :

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 500 g pieczarek
  • 200 g gorgonzoli
  • pęczek natki pietruszki
  • 5 ząbków czosnku
  • sól,pieprz

Polędwiczki pokroić w 1,5 centymetrowe plastry. Obsmażać około minuty, układać na wiórkach masła i posiekanym czosnku w żaroodpornym naczyniu. Następnie obłożyć pokrojonymi w ćwiartki pieczarkami, posypać rozkruszoną gorgonzolą, posiekaną natką pietruszki. Wstawić na 20 minut do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika. Podawać ze świeżą bagietką, ryżem, surówką ze szpinaku. Smacznego !

 


 

środa, 16 czerwca 2010, halutek123
Tagi: mięsa

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
justmydelicious
2010/06/16 09:02:03
zapowiada się uczta :)
-
2010/06/16 10:06:07
szczerze polecam,również z polędwicą wołową...ja niestery mam problem z kupnem ...w Kijowie "nie to"
-
Gość: Kika, *.ip.netia.com.pl
2010/12/01 12:27:47
Bardzo szybko sie robi i pysznie smakuje. Bardzo fajne danie. Dziękuję za przepis
-
Gość: Aga : , *.telpol.net.pl
2010/12/13 23:43:55
Będzie pyszne!


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010