Blog > Komentarze do wpisu

PIERŚ Z KURCZAKA W KOPERKOWYM SOSIE

 

Kiedy mamy do przygotowania obiad na już, polecam to danie...ekspresowe, pyszne...czego chcieć więcej ;)

składniki (na 2 porcje ) :

  • 2 filety z kurczaka
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny

Pierś lekko rozbijamy pięścią, oprószamy solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny, odstawiamy na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy

sos koperkowy:

  • 3/4 szklanki bulionu
  • 1/4 śmietany
  • 50 g śmietanowego serka topionego
  • garść koperku
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Jajka rozbełtać, połączyć z mąką. Nie przerywając mieszania powoli zalewamy gorącym bulionem. Przelewamy do garnka, dodajemy śmietanę, serek i koperek, mieszając podgrzewamy do zgęstnienia. Doprawić solą, pieprzem.

Pierś układamy na gorącej patelni grilowej, przykrywany, obsmażamy po 5 minut z każdej strony. Następnie wyjmujemy, kroimy na plastry, układamy na talerzu, polewamy sosem. Smacznego !


niedziela, 06 czerwca 2010, halutek123
Tagi: mięsa

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010