Blog > Komentarze do wpisu

ZIOŁOWY KURCZAK

składniki :

  • 1 kurczak
  • kilka ząbków czosnku
  • strąki ostrej papryczki
  • liście laurowe
  • świeży rozmaryn
  • sok z 1 cytryny
  • 1/4 sosu sojowego
  • vegeta

W kurczaku zrobić kilka 1 centymetrowych nakłuć, głównie w udkach i piersiach. W powstałe dziurki wkładamy ząbki czosnku, papryczkę, rozmaryn, pod skórę wciskamy liście laurowe. Całość polewamy sokiem z cytryny wymieszanym z sosem sojowym i zostawiamy mięso na maksymalnie 2 godziny. Polewając kurczaka sokiem z cytryny nie należy wydłużać czasu macerowania mięsa. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni, około 1/5 godziny. Smacznego !


środa, 02 czerwca 2010, halutek123
Tagi: mięsa

Polecane wpisy

  • POLĘDWICA Z PRAWDZIWKAMI I SZYNKĄ SERRANO

    Leśne grzyby z aromatyczną, rozpływającą się w ustach polędwicą to zestaw doskonały. Podana obok gnocchi i colesława...to wg mnie idealne połączenie ;) Przepis

  • STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ

    Delikatna wołowa polędwica, średnio wysmażona, z dodatkiem pieczarek i brokułów to prawdziwa uczta. Podana z ziołowym masłem smakuje doskonale, polecam ;) skład

  • TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ

    Pyszny, pożywny, dietetyczny...po wakacjach i wielkiej rozpuście staram się sięgać po potrawy, które w zasadzie można jeść bezkarnie. Polędwica wołowa, to dla m

  • Polędwiczki w mleku kokosowym ze szpinakiem

    POLEDWICZKI W MLEKU KOKOSOWYM ZE SZPINAKIEM: polędwiczka wieprzowa około 800g 450 g mrożonego szpinaku puszka mleka kokosowego sól, czosnek przyprawa (garam mas

  • Medaliony z indyka w warzywach

    MEDALIONY Z INDYKA W POTRAWCE WARZYWNEJ Z NUTĄ CURRY: około 500g medalionów z indyka ( piersi z indyka) 2 łyżki mąki plus przyprawa curry warzywa: marchew, piet

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010