Blog > Komentarze do wpisu

SURÓWKA COLESŁAW

składniki :

  • 1 mała główka białej kapusty
  • 2 średnie marchewki
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • garść natki pietruszki

Kapustę poszatkować, połączyć  z utartą, na grubych oczkach tarki marchewką, pokrojoną w półksiężyce cebulą i posiekaną natką pietruszki. Następnie warzywa łączymy z majonezowo-jogurtowym sosem. Pozostawić w lodówce na minimum 2 godziny. Smacznego !

Sos majonezowo-jogurtowy

  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1 łyżka cukru pudru
  • sól, pieprz

Składniki sosu połączyć, doprawić do smaku solą i pieprzem, połączyć z warzywami.

środa, 02 czerwca 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010