Blog > Komentarze do wpisu

ARBUZOWA SAŁATKA

Sałatka arbuzowa to nie tylko dodatek do mięsa...stanowi również świetną , lekką przekąskę, która syci, orzeżwia, czyli jest doskonała na upalne, letnie dni.

składniki:

  • 1/2 sałaty lodowej
  • garść rucolli
  • 100 g sera typu feta
  • kubek arbuzowych kuleczek
  • 1 łyżka oliwy
  • świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kilka oliwek (opcjonalnie)

Liście sałaty lodowej opłukać, osuszyć, poszarpać, włożyć do miski. Następnie dodać rucollę, arbuzowe kulki, oliwki. Całość posypać startym, na grubych oczkach, serem feta, skropić sokiem z cytryny, oliwą. Oprószyć pieprzem. Podawać dobrze schłodzoną, jako dodatek do mięs, jako przystawkę lub przekąskę między posiłkami. Smacznego !


poniedziałek, 19 lipca 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
ugotujmy
2010/07/21 21:50:41
zaskakujące to połączenie smaków
-
halutek123
2010/07/22 13:29:29
lubię eksperymentować w kuchni ;)


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010