Blog > Komentarze do wpisu

CZOSNKOWE KREWETY TYGRYSIE

składniki:
1 kg krewetek tygrysich
6 ząbków czosnku
natka pietruszki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
100 g masła
sól, pieprz
100 ml koniaku

Mąkę rozmieszać z koniakiem, zalać krewetki. Zostawić na 15 minut. Następnie układać krewetki na rozgrzanej patelni, smażyć po 2 minuty z każdej strony. Na obsmażone krewetki układamy wiórki masła, dodajemy zmiażdżony czosnek i posiekaną natką pietruszki. Całość solimy, pieprzymy, przykrywamy, pozostawiamy na gorącej, ale już wyłączonej płycie na 5 minut. Podajemy z bagietką. Smacznego !

 


 

środa, 07 lipca 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010