Blog > Komentarze do wpisu

CZOSNKOWE KREWETY TYGRYSIE

składniki:
1 kg krewetek tygrysich
6 z±bków czosnku
natka pietruszki
1 łyżka m±ki ziemniaczanej
100 g masła
sól, pieprz
100 ml koniaku

M±kę rozmieszać z koniakiem, zalać krewetki. Zostawić na 15 minut. Następnie układać krewetki na rozgrzanej patelni, smażyć po 2 minuty z każdej strony. Na obsmażone krewetki układamy wiórki masła, dodajemy zmiażdżony czosnek i posiekan± natk± pietruszki. Cało¶ć solimy, pieprzymy, przykrywamy, pozostawiamy na gor±cej, ale już wył±czonej płycie na 5 minut. Podajemy z bagietk±. Smacznego !

 


 

¶roda, 07 lipca 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Wypromuj również swoj± stronę

Sezon Truskawkowy 2010