Blog > Komentarze do wpisu

PAPRYKOWA WĄTRÓBKA

składniki :

 

  • 1 kg wątróbki wieprzowej
  • 1 duża cebula
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 100 g mąki pszennej
  • 1/2 l mleka
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka prażonego sezamu

Wątróbkę kroimy w 1 cm paski, wkładamy do miski, zalewamy mlekiem, moczymy około 1 godziny. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i wraz z cebulą kroimy w krążki, grubości 0,5 cm. Wątróbkę odsączamy, obtaczamy w mące, smażymy na rozgrzanej patelni, na łyżce oleju około 3 minut z każdej strony. Następnie na wątróbkę wykładamy warzywa, całość oprószamy solą i pieprzem,prażonym sezamem, przykrywamy. Pozostawiamy na gorącej płycie jeszcze 10 minut. Po tym czasie warzywa będą lekko uparowane i chrupiące. Podajemy z ziemniakami lub świeżą bagietką. Smacznego !

 

sobota, 24 lipca 2010, halutek123
Tagi: mięsa

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
ugotujmy
2010/07/24 09:30:24
ja sama za wątróbką nie przepadam, ale znam kogoś kto byłby zchwycony takim obiadem :-)
-
justmydelicious
2010/07/24 11:04:16
takiej jeszcze nie jadłam, zawsze z cebulką :) zrobię :)


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010