Blog > Komentarze do wpisu

MUFFINY MIGDAŁOWO-JAGODOWE

skadniki :

  • 300 g borówek
  • 1 jajko
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2/3 szklanki mielonych migdałów
  • 1/2 szklanki miodu
  • 200 g roztopionego masła
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Suche składniki ( mąka, migdały, soda, proszek do pieczenia, borówki ) połączyć, wymieszać. W drugiej misce rozmieszać  roztopione masło, jajko, miód. Połączyć wszystkie składniki, nie używając miksera, tylko drewnianej łyżki wymieszać tak, aby nie było widać suchej mąki. Ciasto przekładać do muffinowych foremek, wyłożonych papilotkami. Piec w temperaturze 200 stopni, około 25 minut. Smacznego !

wtorek, 31 sierpnia 2010, halutek123
Tagi: słodkości

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/08/31 10:14:46
Chętnie bym jedną skonsumowała do porannej kawki :)

Pozdrawiam :)
-
2010/08/31 10:52:27
koniecznie... muffinka w dłoń i słodka konsumpcja... przerywana jedynie łykiem cudownej kawy z mlekiem... ech... marzenie o drugim śniadaniu w pracy :D
-
karmel-itka
2010/08/31 11:05:39
muffinki.
na słodka - na deser, do popołudniowej herbaty.
a na śniadanko - wytrawne. właśnie, trzeba by coś upiec...
-
kulinarnespotkania
2010/08/31 11:50:28
sa takie cudne, ze porwalabym kilka do mojej herbatki:)
-
ugotujmy
2010/08/31 12:43:29
jagodowe piekłam i były pyszne.
-
olciaky
2010/08/31 15:15:09
Muffiny, Moja miłość.
-
2010/08/31 20:13:11
obok muffin nigdy obojętnie nie przechodzę :)
-
flusso
2010/09/01 17:29:22
Jagodowo - migdałowych jeszcze nie piekłam, muszą być pyszne :)


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010