Blog > Komentarze do wpisu

OTRĘBOWY HALIBUT W DIECIE dr DUKANA

Halibut to moja ulubiona ryba. Pierwszy raz podałam ją w otrębowej panierce i muszę przyznać, że smakuje całkiem dobrze. Ponieważ halbut ma w sobie sporo tłuszczu, otręby pięknie się rumienią  nawet na suchej patelni, tworząc smaczną, chrupiącą skórkę.

składniki (dla 2 osób):

  • 500 g fileta z halibuta
  • 4 łyżki otrąb owsianych
  • 2 łyżki otrąb pszennych
  • jajko
  • sól, pieprz
  • cytryna

Halibuta kroimy na mniejsze kawałki, ok. 100 g każdy, oprószamy solą, pieprzem. Otręby mieszamy,wysypujemy na talerz. Na kolejnym talerzu roztrzepujemy jajko . Rybę obtaczamy w jajku, następnie w otrębach i układamy na gorącej patelni. Obsmażamy około 5 minut  z każdej strony, do uzyskania złotego koloru. Usmażonego halibuta układamy na gorącym półmisku, obkładamy cząstkami cytryny. Najlepiej smakuje bezpaśrednio po usmażeniu. Smacznego!!!

poniedziałek, 06 września 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
ugotujmy
2010/09/06 08:12:34
smaczna odmiana dla tradycyjnej panierki z bułki tartej, za którą ja sama niespecjalnie przepadam.
-
kaspiecze
2010/09/06 10:58:15
fajny pomysł, na pewno wypróbuję jakąś rybkę w panierce z otrąb
-
2010/09/06 18:16:07
uwielbiam wszelkie ryby ale zawsze brak mi pomyslu jak je przyrzadzic...ten halibut jest swietny:)
-
dorota20w
2010/09/06 19:26:45
smacznie sie prezentuje
-
karmel-itka
2010/09/06 22:27:20
także gustuję w halibutach ;] ale ten szczególnie by mi zasmakował.
-
karmel-itka
2010/09/06 22:27:38
także gustuję w halibutach ;] ale ten szczególnie by mi zasmakował.
-
Gość: turlaczek, 89.174.219.*
2010/09/08 09:03:03
Bardzo smakowita rybka :)


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010