Blog > Komentarze do wpisu

CYNAMONOWO-JABŁKOWE GOFRY

Może nie wyglądają zbyt atrakcyjnie, ale polane greckim jogurtem i syropem klonowym stanowią świetny, chrupiący podwieczorek ;)

składniki :

  • 1/2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 5 jaj
  • kostka roztopionej margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 szklanki wody
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 jabłko

Żółtka jaj, cukier, cynamon, wodę i mąkę połączyć, rozmieszać mikserem na jednolitą masę. Nadal mieszając dodać roztopioną matgarynę. Następnie połączyć z pokrojonym na drobne cząstki jabłkiem, delikatnie wymieszać z ubitymi na pianę białkami. Piec w mocno rozgrzanej gofrownicy, na złoty kolor. Podawać z greckim jogurtem, polane syropem klonowym lub miodem. Smacznego !!!

piątek, 08 października 2010, halutek123
Tagi: słodkości

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
wiosna55
2010/10/08 10:16:14
Słodkość w małej łapce- ale ktoś zajada....
Dawno nie robiłam gofrów, może spróbuję w weekend. Pozdrawiam
-
kulinarnespotkania
2010/10/08 10:49:02
dla mnie wygladaja smakowicie:) moze cos jeszcze zostalo?
-
Gość: turlaczek, 89.174.219.*
2010/10/08 14:10:40
Gofry jabłkowe? Cudnie :) wyglądają pysznie!
-
emma001
2010/10/08 18:42:14
takich jeszcze nigdy nie jadłam ;) I moim zdaniem wygladaja bardzo apetycznie!
-
olciaky
2010/10/12 16:21:52
mmm.. mniam


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010