Blog > Komentarze do wpisu

KROKIETY Z MIĘSEM

Zawsze gdy ugotuję rosół, mam dodatkowe zadanie specjalne, wykorzystać gotowane mięso wołowo-drobiowe...tym razem wyszedł całkiem niezły farsz , który można wykorzystać do krokietów, pasztecików, czy pierogów. Ciasto naleśnikowe do krokietów przygotowałam z tego przepisu.

składniki na farsz :

  • 200 g gotowanej wołowiny
  • 300 g gotowanego mięsa z drobiu
  • gotowana włoszczyzna (1 marchew, cebula, kawałek selera)
  • 1/4 główki świeżej kaputy
  • sól, pieprz

Wszystkie składniki farszu zmielić, posolić, popieprzyć, dokładnie wymieszać. Na usmażone naleśniki nakładamy po łyżce stołowej farszu, rozprowadzamy go po placku, zwijamy jak na zdjęciu poniżej. Przed podaniem panierujemy w jajku, bułce tartej (można dodać ziarna sezamu, słonecznika) i smażymy na posmarowanej olejem, rozgrzanej patelni. Świetnie smakują z czerwonym barszczem lub jako samodzielne danie z surówką colesław.  Smacznego !!!

wtorek, 12 października 2010, halutek123

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
karmel-itka
2010/10/13 12:18:21
podoba mi się ten farsz...
mniam, mniam!
piękny mają kolor ;]
-
fiolka-fiolunka
2010/10/13 12:19:27
cudowne są, ciekawy farsz :)
-
zjedz_mnie
2010/10/13 13:52:37
Apetycznie spogladają na "widza" ;]


Wypromuj również swoją stronę

Sezon Truskawkowy 2010